mandag den 10. maj 2010

Mauerpark, Berlin


På et besøg i Berlin her i foråret fik vi besked fra en med lokalkendskab, at det var klogt at holde sig borte fra området ved Mauerpark den 1. maj, fordi det kunne gå hedt til med demonstrationer og konflikter mellem venstreorienterede, autonome og andre grupper på den ene side og politiet på den anden. Berlin har tradition for at være samlingspunkt for mange demonstrationer og konfrontationen på den dag.

Dag 1. maj så vi hele dagen, at parken blev overvåget fra luften af en politihelikopter.

Vores besøg i parken fandt derfor sted den sidste aften i april – en varm forårsaften, hvor der netop er tradition for at fejre Valborgaften i parken. Vi oplevede at mange mennesker benyttede parken til afslapning og fornøjelse.

En del havde madkurve og egen gril med og sad på den vestvendte skråning og nød solnedgangen, andre spillede bold eller frisbee. Hunde og børn løb omkring. Der var for det meste tale om unge mennesker - familier eller grupper der samledes i parken – med afslappet tøjstil, lidt tatovering og piercinger.

På andre tider afholdes der loppemarked og koncerter i parken. Om søndagen er det tid til søndagskaraoke i Mauerpark – et tilløbsstykke, der samler op mod 1000 mennesker rundt om parkens lille amfiteater.

Stemningen i parken lever godt op til den karakteristik som en guide gav om berlinere: Et folkefærd af virkelig livsnydere – uanset social status og indtægt.

Mauerpark ligger på grænsen mellem bydelen Wedding og Prenzlauer Berg - som navnet angiver – på et område, hvor en del af Berlinmuren tidligere skilte Østberlin fra den franske zone.

Parken er som andre steder i Berlin overalt hvor muligt “besmykket” med graffiti.







1 kommentar:

Lise sagde ...

Godt indlæg! Mere af det!
Kh Lise